Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Αληθινό προζύμι ψωμί

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για αληθινό ψωμί με προζύμι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Πρώτα από όλα, το ζυμωτό ψωμί είναι θέμα υπομονής. Ναι, μπορεί να μαγειρευτεί την ίδια μέρα, αλλά είναι τόσο όμορφο και εντυπωσιακό, δώστε χρόνο στη ζύμη.

Πρώτα από όλα, όταν ενεργοποιηθεί η μαγιά που τροφοδοτείται πρόσφατα, ρίξτε ένα κομμάτι στο νερό και αν επιπλέει στο νερό, είναι έτοιμο.

  1. Ανακατεύουμε μισό ποτήρι μαγιά με 1 χούφτα αλεύρι, το βάζουμε στο ντουλάπι και την επόμενη μέρα, προσθέτουμε σε αυτή τη μαγιά 2 ποτήρια αλεύρι, 1 ποτήρι νερό και αλάτι, τη ζυμώνουμε και τη βάζουμε σε χλιαρό τοποθετήστε για 2 ώρες και μην το αγγίζετε ποτέ.
  2. Μετά από 2 ώρες διπλώνουμε τη ζύμη 5 φορές συνολικά κάθε ώρα. Αυτό θα διαρκέσει συνολικά 5 ώρες.
  3. Όταν τελειώσει η διαδικασία του διπλώματος, δεν ακουμπάμε τη ζύμη για 2-3 ώρες.
  4. Μετά το παίρνουμε και αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη, την αλευρώνουμε πολύ, την τυλίγουμε σε ένα πανί και την τυλίγουμε σε ταψί. Περιμένει στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 ώρες. Όταν περάσει ο χρόνος, βάζουμε τον φούρνο ανάποδα στους 210 βαθμούς.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο το δοχείο που θα ψήσουμε στο φούρνο.
  6. Στη συνέχεια το βγάζουμε και βάζουμε τη ζύμη στο μπολ και το βάζουμε στο φούρνο. Αν γίνεται κατσαρόλα με μη πλαστικά χερούλια που μπορείς να καλύψεις, πυρέξ με καπάκι το έφτιαξα εγώ έτσι ή όσοι το έχουν μπορούν να το κάνουν με χυτοσίδηρο.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά σκεπασμένο και 10-15 λεπτά χωρίς καπάκι, σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα μέχρι τη μέση και δεν τον ακουμπάμε μέχρι να κρυώσει.
  8. Και όταν μαγειρεύω, βάζουμε πάντα ένα μπολ με νερό στο φούρνο. Χρειάζονται 2 ημέρες για να μαγειρέψετε κατά μέσο όρο. Είναι ένα συνταξιούχο αλλά πολύ νόστιμο ψωμί, απολαύστε ♥️.

Συνταγή αληθινού ψωμιού με προζύμι με φωτογραφία

Αληθινό προζύμι ψωμί
Αληθινό προζύμι ψωμί
Αληθινό προζύμι ψωμί
Αληθινό προζύμι ψωμί
Αληθινό προζύμι ψωμί
Αληθινό προζύμι ψωμί
Αληθινό προζύμι ψωμί

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button