Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ραμαζάνι Πίτα

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για πίτα για το Ραμαζάνι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά, ετοιμάστε την προζύμη σας ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, σκεπάστε την και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κύρια ζύμη, την ανακατεύουμε ξανά με ξύλινη κουτάλα, μην τη ζυμώνουμε με τα χέρια. Θα είναι πολύ κολλώδης ζύμη.
  3. Αφού ανακατέψετε για 1 λεπτό, μαζεύετε τη ζύμη με τα δάχτυλά σας και τη σκεπάζετε για 20 λεπτά και την αφήνετε να ξεκουραστεί.
  4. Αφού ξεκουραστεί η προζύμη και η ζύμη, ενώνουμε τα δύο ανακατεύοντάς τα ξανά με μια ξύλινη κουτάλα, ζυμώνουμε τη ζύμη χτυπώντας την με το πίσω μέρος του κουταλιού, τη σκεπάζουμε για 30 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  5. Ανοίξτε ξανά την ξεκουρασμένη ζύμη, μαζέψτε τη ζύμη προς τα μέσα με τα δάχτυλά σας και ξεκουραστείτε για άλλα 15 λεπτά. Ναι, η ζύμη μας είναι έτοιμη.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη στον αλευρωμένο πάγκο, αλευρώνουμε τα χέρια μας και διπλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος ή στρογγυλά.
  7. Πλάθετε, αλευρώνετε το ταψί που έχετε λαδώσει. Παίρνετε τη ζύμη στο ταψί, τη πλάθετε με τις άκρες των δακτύλων σας χωρίς να την πιέσετε, τη σκεπάζετε για 15 λεπτά και τη ζυμώνετε στο ταψί.
  8. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, απλώστε τον θεραπευτικό πολτό που ετοιμάσατε και κάντε γρατσουνιές στην πίτα σας πιέζοντάς την με τα δάχτυλά σας.
  9. Απλώνουμε πάνω το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με μαύρο κύμινο και σουσάμι. Απολαύστε το γεύμα σας ????????????????.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μην ζυμώνετε ποτέ τη ζύμη. Δεν χρειάζεται να βάλετε νερό στο φούρνο. Πρωτότυπη πίτα φούρνου, από αυτές τις διαστάσεις βγαίνουν 2 κομμάτια πίτα.

Συνταγή Ραμαζάνι Πίτα με φωτογραφία

Ραμαζάνι Πίτα
Ραμαζάνι Πίτα
Ραμαζάνι Πίτα
Ραμαζάνι Πίτα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button