Tips Penjagaan Kereta

Sebab Lipas Datang Masuk Dalam Kereta

Lipas ni serangga yang agak misteri, kita tak tahu pon dari mana dia datang, sedar-sedar tengok tiba-tiba je lalu merayap dalam kereta kita, yang tak geli tu tak apa lah, kalau yang geli dan phobia dengan lipas, boleh bawa kemalangan.

Sebab memang ada kes di Singapore seorang aunty tengah drive Mazda 3 kemalangan disebabkan nampak lipas dalam kereta.

Tu kereta baru tu, kalau kereta kita yang dah lama tu, entah-entah dah bersarang dalam kereta, ada kes lain lagi pemilik kereta Honda Accord, kereta dia habis rosak disebabkan serangga kecil ni, nampak macam tak ada apa, tapi kesan dia boleh merosakkan sehingga mencecah ribuan ringgit.

Baik cegah sebelum parah, sebenarnya serangga kecil ni datang disebabkan oleh kita juga, kadang-kadang disebabkan tabiat atau sikap kita yang tak ambil peduli dan lain-lain, jemput tonton video pendek dibawah untuk penjelasan lebih lanjut.

 

Jangan lupa Follow & Like Kami Di
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *